Advocatenkantoor Meerssen

Spera Advocaten & Rechtsanwälte, uw advocatenkantoor in Meerssen en omgeving.

Particulieren

Klik hier voor alle rechtsvormen voor particulieren.

Ondernemers

Klik hier voor alle rechtsvormen voor ondernemers.

Advocatenkantoor Meerssen

Uw advocatenkantoor Meerssen

U bent op zoek naar een advocaat in Meerssen en heeft advies of ondersteuning nodig op het gebied van arbeidsrecht, personen- en familierecht, ondernemingsrecht, effectenrecht of verbintenissenrecht? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van conflicten waarmee u bij het advocatenkantoor in Meerssen terecht kunt, uiteraard niet limitatief: ook voor andere juridische problemen of conflicten kunt u bij onze advocaat van ons advocatenkantoor nabij Meerssen terecht.

Voorbeeld arbeidsrecht: kennelijk onredelijk ontslag

Ontslagen worden is nooit fijn. Vaak voelt men zich misprezen en ondergewaardeerd of heeft men het gevoel dat het ontslag onterecht is. Soms is dit ook het geval, de ontslagprocedure is immers wettelijk vastgelegd. Als ontslagene heeft u dus vast en zeker ook rechten. Zo mag uw werkgever u bijvoorbeeld niet zomaar zonder gegronde redenen ontslaan. Indien dit volgens u het geval is, neemt u best contact op met onze advocaat. Ons advocatenkantoor nabij Meerssen staat hoe dan ook voor u klaar, eventueel zullen we dan ook een schadevergoeding vorderen bij de kantonrechter.

Voorbeeld personen- en familierecht: Alimentatie

Soms scheiden wegen, ook in het leven. Scheiden is zelden prettig en vaak moet zo veel geregeld worden. Het is dan ook belangrijk dat een scheiding eerlijk en correct verloopt. Een belangrijke rol daarbij is onder andere de partner- en kinderalimentatie. Ons kantoor heeft een zeer ruime ervaring en expertise in deze delicate materie. Ook inzake alimentatie bent u dus bij ons advocatenkantoor te Meerssen aan het goede adres.

Voorbeeld ondernemingsrecht: u wenst een vennootschap op te richten

Ondernemen is soms lastig, zeker als beginnende ondernemer. U wenst bijvoorbeeld een vennootschap op te richten, maar heeft geen idee onder welke structuur u deze thuis moet brengen. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm brengt dan ook heel wat gevolgen met zich mee. Het is daarom van uitzonderlijk belang dat u zich meteen laat bijstaan bij uw keuze. Op ons advocatenkantoor te Meerssen kunt u steeds terecht voor praktijkgerichte informatie, advies en ondersteuning.

Voorbeeld effectenrecht: vermogensbeheerovereenkomst

Uw eigen vermogen beheren wordt u helaas te veel. U doet beroep op een vermogensbeheerder om uw taken geheel of gedeeltelijk over te namen. Deze vermogensbeheerder mag nadien uit uw naam gelden beheren en transacties uitvoeren. U merkt uiteraard dat de gebruikte vermogensbeheerovereenkomst alle afspraken best correct uiteenzet zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Uw advocaat in regio Meerssen zal u ondersteunen in dit proces waarbij alles zeer gedetailleerd uiteen wordt gezet. Ook indien u schade geleden heeft door de schuld van een vermogensbeheerder kunt u bij ons advocatenkantoor te Meerssen terecht. Wij onderzoeken of deze de spelregels overtreden heeft en wat wij voor u kunnen doen. Wij staan u graag met raad en daad bij in deze delicate materie.

Voorbeeld verbintenissenrecht: contractbreuk

Wanneer u een contract met iemand sluit, gaat u ervan uit dat hij of zij die overeenkomst netjes en correct nakomt. Dat is niet vrijblijvend, maar verplicht.Pacta sunt servanda, afspraken moeten worden nagekomen. Wanneer de wederpartij een contractbreuk pleegt hebt u verschillende mogelijkheden, gaande van het opschorten van de eigen verplichtingen tot ontbinding of gedwongen uitvoering. Uw advocaat te Meerssen bekijkt met u uw opties en streeft naar het beste resultaat.

Meer weten?

Op ons advocatenkantoor in Meerssen en omstreken bent u op de juiste plek indien u vragen heeft omtrent uw rechten en eventuele proceduremogelijkheden. Uw advocaat te Meerssen zal u dan ook ondersteunen en juridisch adviseren waar nodig. Wij zullen steeds de nodige stappen ondernemen om een zo optimale oplossing te verkrijgen voor uw juridisch probleem.

Uw advocaat te Meerssen contacteren kan zowel via ons contactformulier als telefonisch via +31 (0) 45 900 95 91. Een van onze medewerkers zal u graag te woord staan om u te begeleiden in deze delicate situatie. Voor grensoverschrijdende juridische ondersteuning kunt u natuurlijk ook terecht bij Spera Advocaten & Rechtsanwälte | Uw advocatenkantoor Meerssen.

Meer informatie

Mocht U naar aanleiding van één van de besproken onderwerpen nog vragen hebben of mocht U anderszins vragen hebben, kunt U deze vrijblijvend stellen door het contactformulier zoveel mogelijk in te vullen en aan ons verzenden. Vervolgens wordt met U omgaand contact opgenomen.

Spera & Partners gaat verder als LexQuire International Tax & Law

Met vestigingen in Nederland en Duitsland kan ons kantoor de grensoverschrijdende vraag naar juridische diensten op een professionele wijze invullen.

Valkenburgerweg 18 6411 BN HEERLEN (Nederland)
T. +31 (0)45 400 9591
F. +31 (0)45 400 9262

Amerikalaan 1 6199 AE MAASTRICHT (Nederland)
T. +31 (0)88 17 17 017

Neuer Zollhof 1 40221 DÜSSELDORF (Duitsland)
T. +49 (0)211 497 67 413
F. +49 (0)211 5403 9520