PARTICULIEREN

Hier vind u alle rechtsvormen voor particulieren.

ALIMENTATIE

Alimentatierecht-advocaat

Indien partijen gaan scheiden dan speelt de vaststelling van de partneralimentatie en kinderalimentatie een belangrijke rol. Bij de bepaling van de kinderalimentatie en partneralimentatie spelen enerzijds de behoefte van het kind onderscheidenlijk de voormalige partner een belangrijke rol en anderzijds de draagkracht van diegene die alimentatie moet betalen (de alimentatieplichtige). Onze alimentatie advocaat beschikt over een uitgebreide deskundigheid, ervaring en kennis betreffende het berekenen van kinder- en partneralimentatie.

Kinderalimentatie

Met ingang van 1 april 2013 is de wijze waarop de kinderalimentatie wordt vastgesteld  drastisch gewijzigd. De grondslag voor de wijziging is voornamelijk gelegen in de wens om de alimentatie eenvoudiger te kunnen vaststellen. Op basis van een formule zou de hoogte van de alimentatie eenvoudig vastgesteld moeten kunnen worden.

Echter, ook de nieuwe normen leiden tot discussies. De financiële situatie van een alimentatieplichtige is immers zelden gelijk. Het enkel vaststellen van de hoogte van de alimentatie op basis van een formule althans enkel op basis van een netto-inkomen kan dan ook tot zeer onbillijke situaties leiden.

Indien U wilt weten welke gevolgen dit voor Uw situatie heeft, raadpleeg dan een van onze alimentatie advocaten. Een alimentatie advocaat kan U specifiek adviseren over Uw persoonlijke situatie.

Wijziging alimentatie

Kunt U de alimentatie niet meer betalen omdat Uw inkomenssituatie is gewijzigd? In dat geval bent U bij kantoor aan het juiste adres. Wij kunnen een verzoek bij de rechtbank indienen om de alimentatie te wijzigen. Teneinde te bepalen of U niet meer in staat bent de alimentatie te betalen, zal door ons kantoor eerst een zogenaamde draagkrachtberekening aan de hand van de door U verstrekte gegevens worden opgesteld. Het is in elk geval van belang bijtijds een deskundige en ervaren alimentatie advocaat in te schakelen om later niet met een torenhoge alimentatieclaim te worden geconfronteerd.

Alimentatie buitenland

Heeft U problemen met het innen van de alimentatie in het buitenland? Dan bent U bij ons aan het juiste adres. Onze alimentatie advocaat beschikt over gedegen kennis van de internationale regelgeving. Daarnaast zijn aan kantoor advocaten verbonden die zowel in Duitsland als in Nederland mogen procederen zodat U alles onder één dak kunt regelen.

Wordt U daarentegen buiten Nederland geconfronteerd met een procedure in Nederland of met een Nederlandse uitspraak omtrent alimentatie en weet U niet wat U moet doen, neem dan contact met ons op. In veel gevallen kan onze alimentatie advocaat U verder helpen.

Meer informatie

Mocht U over dit onderwerp hebben, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan U immers graag te woord; ook wanneer U het gewoon even niet weet en vragen mocht hebben, kunt U met ons vrijblijvend contact opnemen. U dient daarbij wel het contactformulier op alle velden zoveel mogelijk in te vullen. Vervolgens zal met U spoedig contact worden opgenomen.

Spera & Partners

Met vestigingen in Nederland en Duitsland kan ons kantoor de grensoverschrijdende vraag naar juridische diensten op een professionele wijze invullen.

Valkenburgerweg 18 6411 BN HEERLEN (Nederland)
T. +31 (0)45 400 9591
F. +31 (0)45 400 9262

Amerikalaan 70 D 6199 AE MAASTRICHT (Nederland)
T. +31 (0)43 325 5524

Klever Straβe 88  40477 DÜSSELDORF (Duitsland)
T. +49 (0)211 5403 9693
F. +49 (0)211 5403 9520