PARTICULIEREN

Hier vind u alle rechtsvormen voor particulieren.

ECHTSCHEIDING

Echtscheidingsadvocaat

Een echtscheiding is een emotionele kwestie. Het is dan ook van belang dat niet alléén de juridische kant, doch ook de emotionele kant van dé zaak voldoende belicht wordt. De echtscheidingsadvocaten van ons kantoor staan hier garant voor. Ons uitgangspunt is dan ook de echtscheidingsprocedure op een adequate, professionele en bovenal rustige wijze te laten verlopen.

Echtscheidingsprocedure: eenzijdig verzoek of gemeenschappelijk verzoek

Een echtscheiding kan op eenzijdig verzoek alsmede op gemeenschappelijk verzoek in gang gezet worden. Bij een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek treedt de echtscheidingsadvocaat van kantoor in de meeste gevallen voor zowel U als uw ex-partner op. In een gesprek worden de gevolgen van de echtscheiding met U en Uw ex-partner besproken en worden afspraken daarover gemaakt. Deze worden vervolgens in echtscheidingsconvenant vastgelegd, waarna dit convenant bij de Rechtbank wordt ingediend. Één van de voordelen van het indienen van een gemeenschappelijk verzoek ten opzichte van een eenzijdig verzoek is dat deze procedure minder tijd in beslag neemt. Bovendien verloopt de echtscheiding in dat geval op een rustige en serene wijze. Voor meer informatie hierover, kunt U te allen tijde (telefonisch) contact met een van de ervaren echtscheidingsadvocaten van ons kantoor opnemen.

Recentelijk is de wetgeving met betrekking tot de echtscheiding op een aantal punten gewijzigd. Deze wetswijziging beoogt de scheidingsproblematiek en omgangsproblematiek te verminderen. Het doel van de wetwijziging is dat ouders vroegtijdig nadenken over de invulling van het ouderschap na de echtscheiding en hierover duidelijke en bindende afspraken maken. De ouders dienen, al dan niet met behulp van hun advocaat, een zogenaamd ouderschapsplan op te stellen, waarin zij bepalen hoe zij gemeenschappelijk de zorg en opvoeding van hun kind(eren) na de echtscheiding vorm wensen te geven. Het opstellen van een dergelijk ouderschapsplan is zowel bij een eenzijdig alsmede bij een gemeenschappelijk verzoek verplicht.

In dit kader is het van belang een advocaat die deskundig en ervaren is op het gebied van echtscheiding vroegtijdig in te schakelen, die samen met U de diverse onderwerpen van de scheiding bespreekt die een rol spelen bij de verzorging en opvoeding van de kind(eren), zodat in overleg een individueel en op maat gemaakt ouderschapsplan opgesteld kan worden. Na of gedurende de echtscheidingsprocedure zal ook de huwelijksgemeenschap, bestaande uit de  gemeenschappelijke bezittingen en schulden, verdeeld dienen te worden. Ons kantoor is deskundig op dit vlak en U graag van dienst om dit op een adequate en professionele wijze in overleg met U te regelen. Een ervaren en deskundige echtscheidingsadvocaat voorkomt immers dat U in het kader van de verdeling van de huwelijksgemeenschap wordt benadeeld.

Meer informatie

Mocht U over één van de hiervoor besproken onderwerpen of andere onderwerpen vragen hebben, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan U immers graag te woord; ook wanneer U het gewoon even niet weet en vragen mocht hebben, kunt U met ons vrijblijvend contact opnemen. U dient daarbij wel het contactformulier op alle velden zoveel mogelijk in te vullen. Vervolgens zal met U spoedig contact worden opgenomen.

Spera & Partners gaat verder als LexQuire International Tax & Law

Met vestigingen in Nederland en Duitsland kan ons kantoor de grensoverschrijdende vraag naar juridische diensten op een professionele wijze invullen.

Valkenburgerweg 18 6411 BN HEERLEN (Nederland)
T. +31 (0)45 400 9591
F. +31 (0)45 400 9262

Amerikalaan 1 6199 AE MAASTRICHT (Nederland)
T. +31 (0)88 17 17 017

Neuer Zollhof 1 40221 DÜSSELDORF (Duitsland)
T. +49 (0)211 497 67 413
F. +49 (0)211 5403 9520